Ny infartsparkering vid Kragstalunds station

Under hösten 2020 kommer en ny infartsparkering att stå klar i Kragstalund. Parkeringen kommer att ha plats för cirka 100 bilar och är en del av Vallentuna kommuns parkeringsstrategi för att minska trängseln på infartsparkeringarna.

Teknik- och fastighetsförvaltningen har pekat ut en lämplig yta för att bygga ut infartsparkeringen i Kragstalund. Parkeringen kommer att ligga cirka 400 meter från stationen och har utrymme för cirka 100 platser.

Under våren har arbetet med projektering och upphandling av entreprenad genomförts. I augusti påbörjar entreprenören SH-bygg anläggning sitt arbete som beräknas vara klart i slutet av oktober 2020.

Elva infartsparkeringar

I dag finns det elva infartsparkeringar i Vallentuna kommun. Sju ligger i anslutning till Roslagsbanans stationer och fyra längs med E18.

Det är ont om platser vid flera av infartsparkeringarna samt parkeringarna i centrum. Därför har kommunen tagit fram två parkeringsstrategier för att långsiktigt lösa parkeringsfrågan, en för centrala Vallentuna och en för hela kommunen.